Letenky

Bangkok

Počet obyvatel
7 mil.

Metropole Thajska nikdy nechodí spát a vám se to také jen tak nepovede. Přes den oběhnete úžasné kláštery, čínskou čtvrť nebo se porozhlédnete po suvenýrech pro vaše blízké. Večer se vydáte na zápas v Thai boxu a pak si zajdete na party do jednoho z mnoha klubů na Khoa San Road. Pouliční jídlo je vynikající. Tajný tip – hřbitov letadel, nikdo ho nezná.

Bezpečnost

Vysoká bezpečnost (4/5)

Pozor na cestu do provincií Yala, Pattani a Narathiwat. Hrozba trestu smrti za držení drog. Hrozba vězení za urážku krále. Vysoké riziko dopravních nehod. (mzv)

Sezóna a teploty

  1. 30°
  2. 32°
  3. 34°
  4. 35°
  5. 33°
  6. 31°
  7. 31°
  8. 32°
  9. 31°
  10. 31°
  11. 30°
  12. 30°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Víza

Bez víza do 30 dnů

V případě přechodu pozemní hranice je povolená doba pouze 15 dnů.

V době vstupu je nutné prokázat se pasem, který je platný minimálně dalších 6 měsíců. Nemožnost cestovat s tzv. rychlopasy.

Jednovstupové vízum (800 Kč) je po dobu 3 měsíců od vydání platné na 60 dní s možností prodloužení o 30 dní za 1900 THB (1380 Kč).

Vícevstupové vízum (4000 Kč) nabízí možnost vstoupit do země během 6 měsíců od vydání vícekrát. Délka každého pobytu je 60 dnů s možností prodloužení o 30 dní za 1900 THB (1380 Kč).

Doporučujeme si podrobněji přečíst informace k podmínkám udělení víza na tomto odkazu.

Očkování

Povinné očkování Žlutá zimnice
Vyžaduje se očkování proti žluté zimnici v případě, že cestovatel přijíždí ze země s jejím výskytem. Pokud cestujete přímo z Evropy, očkování není potřeba. 1 dávka nejpozději 10 dní před cestou.

Galerie

Mapa s tipy

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     800 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     43 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     43 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     54 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     25 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     4 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Zkušenosti cestovatelů

K místu můžeš přidat zkušenost v případě, že jsi ho navštívil.

Kdybych si měla vybrat velkoměsto, kde bych mohla žít, byl by to Bangkok. Má všechno - poklidnou buddhistickou atmosféru, spoustu památek, moderní centra i bláznivou Khao San. Atrakce číslo jedna - Jim Thompson House.

Šílené dusno a horko, hodně aut a motorek znečišťují ovzduší. Krom toho se zde skvěle najíte na ulici a celkově to má své kouzlo. Koukni na malý sestřih Bangkokem a udělej si svůj obrázek ... https://www.youtube.com/watch?v=lsYH-Q6zZ8k&t=32s

První dojem není nic moc, zaprášený město s blázinovou dopravou. Ani později se to nelepší, všechno je daleko, chodit tu pěšky od památky k památce skoro nejde, prostě musíte použít nějaký dopravní prostředek. Určitě jděte do chrámu Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn. Khao San je dobrá čtvrť, kde najít ubytování v centru. 3-5 dní tu stačí.

Přidej se do komunity cestovatelů! Vytvoř si mapu svých cest. Sdílej své zkušenosti s ostatními.

Připoj se

Bezpečnost

Vysoká bezpečnost (4/5)

Pozor na cestu do provincií Yala, Pattani a Narathiwat. Hrozba trestu smrti za držení drog. Hrozba vězení za urážku krále. Vysoké riziko dopravních nehod. (mzv)

Sezóna a teploty

  1. 30°
  2. 32°
  3. 34°
  4. 35°
  5. 33°
  6. 31°
  7. 31°
  8. 32°
  9. 31°
  10. 31°
  11. 30°
  12. 30°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     800 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     43 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     43 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     54 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     25 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     4 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Víza

Bez víza do 30 dnů

V případě přechodu pozemní hranice je povolená doba pouze 15 dnů.

V době vstupu je nutné prokázat se pasem, který je platný minimálně dalších 6 měsíců. Nemožnost cestovat s tzv. rychlopasy.

Jednovstupové vízum (800 Kč) je po dobu 3 měsíců od vydání platné na 60 dní s možností prodloužení o 30 dní za 1900 THB (1380 Kč).

Vícevstupové vízum (4000 Kč) nabízí možnost vstoupit do země během 6 měsíců od vydání vícekrát. Délka každého pobytu je 60 dnů s možností prodloužení o 30 dní za 1900 THB (1380 Kč).

Doporučujeme si podrobněji přečíst informace k podmínkám udělení víza na tomto odkazu.

Očkování

Povinné očkování Žlutá zimnice
Vyžaduje se očkování proti žluté zimnici v případě, že cestovatel přijíždí ze země s jejím výskytem. Pokud cestujete přímo z Evropy, očkování není potřeba. 1 dávka nejpozději 10 dní před cestou.

Akční letenky