Letenky

Čína

Počet obyvatel
1 mld.
Rozloha
10 mil. km²

Země přinesla světu v minulosti pokrok ve formě střelného prachu a splachovacího záchodu, nezahálí ani nyní a udává trend v moderních technologiích. Na druhou stranu je stále plná historických památek. Čínskou zeď a zakázané město zná každý. Příroda je rozmanitá. Od pouští, přes Himaláje až po národní park, kde se točil Avatar.

Bezpečnost

Vysoká bezpečnost (4/5)

Sezóna a teploty

  1. 11°
  2. 18°
  3. 23°
  4. 27°
  5. 28°
  6. 28°
  7. 24°
  8. 18°
  9. 11°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Víza

Nutné vízum 60 EURO

Vízum vydává Velvyslanectví Číny v Praze. K žádosti o turistické vízum je nutné doložit platný pas (platnost min. 6 měsíců po návratu), kopii cestovního pasu, fotografii pasového formátu, zpáteční letenku, rezervaci hotelů nebo zvací dopis. Turistické vízum se vydává na 30 dní.

Tranzitní vízum je zdarma v případech, kdy cestujete přes Čínu do třetí země. Standardně je pobyt omezen na 72 hodin. Pobyt je omezen pouze na území dané oblasti. V provincii Šanghaj, Zhejiang a Jiangsu je bezvízový tranzitní pobyt povolen až na 144 hodin.

Podrobnější popis druhů víz a požadavků k získání víza je k nalezení na stránkách Čínského velvyslanectví.

Očkování

Povinné očkování Žlutá zimnice
Je vyžadováno očkování proti žluté zimnici v případě příjezdu cestovatele ze země s výskytem této choroby. Pokud cestujete přímo z Evropy, očkování není potřeba. 1 dávka nejpozději 10 dní před cestu.

Galerie

Mapa s tipy

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     1000 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     73 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     18 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     98 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     7 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     8 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Zkušenosti cestovatelů

K místu můžeš přidat zkušenost v případě, že jsi ho navštívil.

Čína je velmi kontroverzní zemí. Přelidněná a všude spousta místních turistů. Na druhou stranu jsou zde místa, kam jen málo kdo zavítá a pro Evropana je tu stále co objevovat. Navštívila jsem Yunnan, který bych doporučila a dále provincii Hunan, kde ale bylo už trochu draho a opravdu dost lidí. Na druhou stranu, stálo to za to.

Zatim muzu ohodnotit jen Sanghaj. Je to velice rusne velkomesto, ktere se nezastavitelne rozrusta kazdym rokem. Me tady okradla cinska mafie, ale s bilou tvari se zadarmo dostanete na ty nejlepsi party a k tomu dostanete piti zdarma a to neni spatny :))

Cina je obrovska a mrzi me, ze jsem byl zatim jen v Sanghaji. Na tuhle navstevu nikdy nezapomenu a proto radim - pozor na levne masaze. Sice prijdete o dobrou historku, ale mohla by vas stat i par desitek tisic jako me. :D Lepsi je se nechat pozvat do luxusnejsiho podniku, kteremu stoupa prestiz poctem belochu a vy nezaplatite ani korunu.

Zatím mohu ohodnotit pouze Šanghaj. Velmi rušné a uspěchané velkoměsto, kde nemáte možnost v metru vystoupit tam, kde chcete vy, ale kde chce dav. Staré paláce pohlcené betonovou džunglí, všudypřítomní kurýři, nevábná vůně tradiční polévky, špína, ale i luxusní butiky. Výhled z jedné z nejvyšších staveb světa je unikátní. Dokonce je zde i česká restaurace se svíčkovou :))

Přidej se do komunity cestovatelů! Vytvoř si mapu svých cest. Sdílej své zkušenosti s ostatními.

Připoj se

Akční letenky

Bezpečnost

Vysoká bezpečnost (4/5)

Sezóna a teploty

  1. 11°
  2. 18°
  3. 23°
  4. 27°
  5. 28°
  6. 28°
  7. 24°
  8. 18°
  9. 11°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     1000 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     73 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     18 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     98 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     7 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     8 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Víza

Nutné vízum 60 EURO

Vízum vydává Velvyslanectví Číny v Praze. K žádosti o turistické vízum je nutné doložit platný pas (platnost min. 6 měsíců po návratu), kopii cestovního pasu, fotografii pasového formátu, zpáteční letenku, rezervaci hotelů nebo zvací dopis. Turistické vízum se vydává na 30 dní.

Tranzitní vízum je zdarma v případech, kdy cestujete přes Čínu do třetí země. Standardně je pobyt omezen na 72 hodin. Pobyt je omezen pouze na území dané oblasti. V provincii Šanghaj, Zhejiang a Jiangsu je bezvízový tranzitní pobyt povolen až na 144 hodin.

Podrobnější popis druhů víz a požadavků k získání víza je k nalezení na stránkách Čínského velvyslanectví.

Očkování

Povinné očkování Žlutá zimnice
Je vyžadováno očkování proti žluté zimnici v případě příjezdu cestovatele ze země s výskytem této choroby. Pokud cestujete přímo z Evropy, očkování není potřeba. 1 dávka nejpozději 10 dní před cestu.