Kanada

Počet obyvatel
36 mil.
Rozloha
10 mil. km²

V zemi žije podobný počet lidí jako v Polsku a při tom je 32 krát větší. V některých místech máte větší šanci potkat medvěda než lidskou bytost. Mají tu nádhernou přírodu a několik národních parků, které stojí za návštěvu. Je tu poměrně draho. Místní jsou mistři v omluvách.

Bezpečnost

Vysoká bezpečnost (4/5)

Sezóna a teploty

  1. -6°
  2. -4°
  3. 15°
  4. 20°
  5. 22°
  6. 23°
  7. 17°
  8. 10°
  9. -4°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Víza

Bez víza do 6 měsíců

Pokud cestujete do země letadlem, musíte před cestou vyplnit dokument eTA. V případě, že nebudete mít vyplněný eTA, nebudete vpuštěni na palubu letadla směřujícího do Kanady. Pozor platí to i v případě, že v Kanadě pouze přestupujete.

Žádost o eTA je dobré vyplnit ještě před tím než si zakoupíte letenku. K vyplnění žádosti je třeba pas, se kterým se chystáte do Kanady. Po vyplnění a zaplacení poplatku 7 CAD (135 Kč), by vám mělo přijít potvrzení do několika minut. eTA je vázaná na platnost vašeho pasu nebo na 5 let.

eTA je nutnou ale ne postačující podmínku ke vstupu. Poslední slovo má vždy imigrační úředník. Cestujte do země se zpáteční letenkou, zdravotním pojištění, dostatečnou finanční hotovostí a popisem vaší cesty.

eTAje pouze pro turistické a obchodní pobyty. Je povolen i jeden semestr studia. V žádném případě pouze s eTA nejde pracovat. Pro ostatní typy pobytu je třeba vízum. Podrobnější informace na stránkách mzv.

Osoby mladší 18 let by měli mít notářsky ověřený souhlas rodičů v anglickém nebo francouzském jazyce. V případě, že osoba cestuje sama, je nutné předložit kontaktní údaje na osobu, která bude za jeho pobyt v Kanadě zodpovídat.

Očkování

Bez očkování

Galerie

Mapa s tipy

Přidej se do komunity cestovatelů! Vytvoř si mapu svých cest. Sdílej své zkušenosti s ostatními.

Připoj se

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     1800 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     290 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     116 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     73 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     61 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     35 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Zkušenosti cestovatelů

K místu můžeš přidat zkušenost v případě, že jsi ho navštívil.

Provincie Saskatchewan - pustina, nikde nic, nekonečné lány polí, v zimě jsou některé části i několik dní odříznuty od světa. I sami Kanaďané mluví o tomto pásu jejich země jako o konci světa. - určitě doporučuji místní obyvatele, jsou přátelští a rádi pomohou. - doporučuji se držet okolo velkých jezer na východu země či provincie Alberta a Britská Kolumbie. Nádherná a nepopsatelná příroda

Bezpečnost

Vysoká bezpečnost (4/5)

Sezóna a teploty

  1. -6°
  2. -4°
  3. 15°
  4. 20°
  5. 22°
  6. 23°
  7. 17°
  8. 10°
  9. -4°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     1800 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     290 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     116 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     73 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     61 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     35 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Víza

Bez víza do 6 měsíců

Pokud cestujete do země letadlem, musíte před cestou vyplnit dokument eTA. V případě, že nebudete mít vyplněný eTA, nebudete vpuštěni na palubu letadla směřujícího do Kanady. Pozor platí to i v případě, že v Kanadě pouze přestupujete.

Žádost o eTA je dobré vyplnit ještě před tím než si zakoupíte letenku. K vyplnění žádosti je třeba pas, se kterým se chystáte do Kanady. Po vyplnění a zaplacení poplatku 7 CAD (135 Kč), by vám mělo přijít potvrzení do několika minut. eTA je vázaná na platnost vašeho pasu nebo na 5 let.

eTA je nutnou ale ne postačující podmínku ke vstupu. Poslední slovo má vždy imigrační úředník. Cestujte do země se zpáteční letenkou, zdravotním pojištění, dostatečnou finanční hotovostí a popisem vaší cesty.

eTAje pouze pro turistické a obchodní pobyty. Je povolen i jeden semestr studia. V žádném případě pouze s eTA nejde pracovat. Pro ostatní typy pobytu je třeba vízum. Podrobnější informace na stránkách mzv.

Osoby mladší 18 let by měli mít notářsky ověřený souhlas rodičů v anglickém nebo francouzském jazyce. V případě, že osoba cestuje sama, je nutné předložit kontaktní údaje na osobu, která bude za jeho pobyt v Kanadě zodpovídat.

Očkování

Bez očkování