Moskva

Počet obyvatel
12 mil.

Bezpečnost

Průměrná bezpečnost (3/5)

Problematická situace na severním Kavkaze (Dagestán, Čečensko, Severní Osetie) a v oblasti přilehlé k ukrajinským hranicím – především v Rostovské oblasti.

Sezóna a teploty

  1. -14°
  2. -12°
  3. -4°
  4. 12°
  5. 18°
  6. 19°
  7. 21°
  8. 13°
  9. -5°
  10. -11°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Víza

Nutné vízum 1720 Kč

Před cestou je vždy nutné v dostatečném předstihu zařídit víza. Na hranicích Ruska není možné vízum získat. Vyřízení víza na ruském konzulárním úřadě stojí 1720 Kč (6–7 prac. dnů) a 2730 Kč (3–4 prac. dny).

K získání víza budete potřebovat tzv. pozvání. Pokud vás nikdo nemůže pozvat, dá se využít komerčních způsobů. Pozvání stojí cca 550 Kč.

Pro udělení víza je nutné na konzulátu předložit cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po návratu domů, kopii pasu, vyplněný formulář, pozvání, potvrzení o cestovním pojištění a barevnou dokladovou fotografii 3,5 x 4,5 cm.

Každý turista musí do 3 pracovních dnů po příjezdu ohlásit místo pobytu a při odjezdu se písemně odhlásit. Doklad je nutné nosit neustále při sobě.

Standardně se vydávají víza pro jeden vstup na 30 dní. Vízová problematika je velmi komplikovaná. Doporučujeme se podrobně informovat na stránkách Ministerstva zahraničí nebo na stránkách cestovní agentury, která se vízové problematice věnuje.

Očkování

Bez očkování

Galerie

Mapa s tipy

Přidej se do komunity cestovatelů! Vytvoř si mapu svých cest. Sdílej své zkušenosti s ostatními.

Připoj se

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     800 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     208 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     27 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     52 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     13 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     6 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Zkušenosti cestovatelů

K místu můžeš přidat zkušenost v případě, že jsi ho navštívil.
5

V Moskvě jsem si udělala zastávku při zpáteční cestě z Magadanu. Moc příjemně mě překvapila. Rudé náměstí je prostě velké jako ostatně v Rusku všechno. Chrám Vasila Blaženého jsem si přála vidět na vlastní oči už na gymplu a stálo to rozhodně za to. A pak ty pravoslavné kostely s hořícími dlouhými svícemi! Mají pro mě jednoduše nepopsatelnou atmosféru.

1

I v pětihvězdičkovém hotelu vám pokojská vybere peněženku. Pro cestu z letišť do centra se ne vždy vyplatí takový ten aeroexpress train, záleží, kolik vás je. Když plný taxík, vyjednejte si cenu taxíkem. Pokud chcete vidět voskového lenina v mauzoleu, přivstaňte si, buďte tam hodinu předem už se začíná tvořit fronta. Zajímavost: V Moskvě staví 4 nové stanice metra ročně.

Krasne mesto, ktere ma co nabidnout. Spousta peknych budov, velkych soch a taky napisu v azbuce, coz muze obcas docela zkomplikovat situaci. Napriklad v metru, kdyz nevite jakym smerem jet, protoze nazvy stanic jsou v latince jen uvnitr vagonu... Kazdopadne jsem to tady cekal drazsi a lidi se sice neprijemne tvari celou dobu, ale jsou ochotni kdyz je treba.

Bezpečnost

Průměrná bezpečnost (3/5)

Problematická situace na severním Kavkaze (Dagestán, Čečensko, Severní Osetie) a v oblasti přilehlé k ukrajinským hranicím – především v Rostovské oblasti.

Sezóna a teploty

  1. -14°
  2. -12°
  3. -4°
  4. 12°
  5. 18°
  6. 19°
  7. 21°
  8. 13°
  9. -5°
  10. -11°
Sezóna: Hlavní Vedlejší Mimo

Ceny

  • Ubytování přes Airbnb
     800 Kč
    1000 Kč
  • Jídlo v průměrné restauraci
     208 Kč
    110 Kč
  • Točené pivo
     27 Kč
    30 Kč
  • Káva v průměrné restauraci
     52 Kč
    40 Kč
  • Jednosměrná jízdenka
     13 Kč
    24 Kč
  • Taxi 1 km
     6 Kč
    25 Kč
Zdroj numbeo.com

Víza

Nutné vízum 1720 Kč

Před cestou je vždy nutné v dostatečném předstihu zařídit víza. Na hranicích Ruska není možné vízum získat. Vyřízení víza na ruském konzulárním úřadě stojí 1720 Kč (6–7 prac. dnů) a 2730 Kč (3–4 prac. dny).

K získání víza budete potřebovat tzv. pozvání. Pokud vás nikdo nemůže pozvat, dá se využít komerčních způsobů. Pozvání stojí cca 550 Kč.

Pro udělení víza je nutné na konzulátu předložit cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po návratu domů, kopii pasu, vyplněný formulář, pozvání, potvrzení o cestovním pojištění a barevnou dokladovou fotografii 3,5 x 4,5 cm.

Každý turista musí do 3 pracovních dnů po příjezdu ohlásit místo pobytu a při odjezdu se písemně odhlásit. Doklad je nutné nosit neustále při sobě.

Standardně se vydávají víza pro jeden vstup na 30 dní. Vízová problematika je velmi komplikovaná. Doporučujeme se podrobně informovat na stránkách Ministerstva zahraničí nebo na stránkách cestovní agentury, která se vízové problematice věnuje.

Očkování

Bez očkování